Ara
EuroCIO Yaz Zirvesi 201606-23-2016 12:30:00
EuroCIO'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Agfa-Gevaert'ın Başkan Yardımcısı ve CIO?su Freddy Van den Wyngaert, açılış konuşmasında değişik paydaşlarla bir arada çalışarak çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı. Zirve'nin ana başlıkları olan Avrupa Bulut Girişimi (European Cloud Initiative), Yeni İş Modelleri, Yeni Bilişim Sistemleri, Bilişim Mimarisi ve Çözümleri Zirve'nin konularında uzman sunumları, tartışma oturumları ve atelyeler gerçekleşti.

Avrupa Bulut Girişimi konulu sunumunda Avrupa Komisyon'unun Bulut Bilişim Yazılım ve Hizmetleri Departman Pearse Başı O'Donohue, hala dijital anlamda değişik ülkelerde değişik uygulamalar ve yönetmeliklerin bulunduğu ve Pazar Birliği?nin uzun bir süreç gerektirdiğini anlattı. Avrupa Bulut Girişimi'nin, Avrupa Komisyonu için bir öncelik olduğunu belirten O'Donohue'nun mesajı açıktı: "Dijital Pazar Birliği için veri'nin serbest dolaşabilmesi gerekiyor."

Boston Consulting Group'un Global CIO'su Robbert Kuppens, dijital çağda doğrusal bir düşünme tarzından üstel bir düşünme tarzına geçmenin öneminin altını çizdi. CIO'ların artık daha kullanıcı odaklı olmaları gerektiğini belirten Kuppens, "Daha önce hiç CIO kapsamı dışında bu kadar çok teknoloji harcamasının olduğu bir dönem görmemiştik" dedi.

IE Business School Yenilik ve Teknoloji Akademik Program Direktörü Prof. Silvia Leal, Gelecek İşletme ve Liderlik Modelleri konusunda ilham verici bir sunum yaptı. Sunumunda özellikle tutku'nun inovasyon için önemine dikkat çeken Prof. Leal, "Tutku yapılan herşeyin başarı oranının % 35'ini açıklıyor" dedi. Prof. Dr. Leal bilinçli liderlik ve tutkunun, inovasyon sürecinin zorluklarını atlatmak açısından büyük önem taşıdığını ve inovasyonun her zaman teknolojiyle yan yana yürümediğini sözlerine ekledi.

Virtual Clarity Başkan Yardımcısı Alan Nance ve Stratejik Müşteri Deneyimi Direktörü Carl Freeman'in "Yeni Çalışma Modelleri Sayesinde CIO'lara Açılan Yeni Liderlik Alanları" başlıklı sunumu oldukça ilgi çekti. "Bir dijital stratejiye değil, dijital çağ için bir stratejiye ihtiyacımız var"; sözüyle sunuma başlayan Nance'e göre en önemli şey hız; Artık dijital mimari ve altyapıdan ziyade hedefe odaklanmış bir plan geliştirilmesi önem taşıyor. Ortalama görev süresi 6 yıl olan CEO'ya yardımcı olmak için CIO'nun sadece 3 yılı bulunuyor. Bu da 30-60-90 günlük planların oluşturulmasını gerektiriyor.

Barcelona ve Akdeniz manzaralı yemek ve kokteyl partileri esnasında sohbet etmek, yeni yüzler tanımak ve eğlenmek için de yeterince zaman oldu.

 


    Hakkımızda Gizlilik ve Güvenlik İletişim © Tübiyad 2016